
Emekliler için maaş artışının ne zaman gerçekleşeceği büyük bir merak konusu. Enflasyonun emeklilerin maaşlarını erittiği bu dönemde, maaş düzenlemeleri kaçınılmaz hale geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu zammın yönetimini üstleniyor ve çalışmaların son aşamasına geldiğini bildiriyor. Bu düzenlemeler, yasal süreçlerle hayata geçirileceği için en erken Ekim ayında Meclis gündemine gelecek.
Yüksek Düzeyli Toplantılar
Çalışmalar hızla devam ederken, önümüzdeki hafta yüksek seviyeli bir toplantı planlanıyor. Bu toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir araya gelecek. Toplantıda, maaş düzenlemeleri son şeklini alacak ve yasal sürece geçilecek.
Maaş Artışı Yöntemleri
Meclis’e sunulacak düzenleme paketi, emeklilere yönelik maaş iyileştirmelerini içerecek ve maaş artışı için kullanılacak formüller masaya yatırılacak. Bu formüller, emeklilere orantılı artışlar getirebilir ve Temmuz ayında gerçekleşen %25’lik zamın üzerine ek artışlar sağlayabilir.
İkinci olarak, seyyanen artışın, kök maaşların artırılması şeklinde uygulanması düşünülmekte. Bu, kök maaşı 7.500 TL’nin altında olan emeklilere fayda sağlayacak. Aynı şekilde, taban maaşın artırılması da değerlendirilen üçüncü bir seçenek.
Önerilen Zam Miktarları
Maaş artışı için en düşük maaşın 10 bin TL olması beklenirken, Ocak ayında gerçekleşecek enflasyon artışına ek bir refah payı da gündemde. Bu artışların, Ocak zammının %50 üzerine çıkması bekleniyor.
İkramiye Ödemesi
Emekli maaşlarına ek olarak, emeklilere ikramiye ödemesi yapılması düşünülmekte. Bu ikramiye ödemesinin bir seferlik olması ve en az 5 bin TL olması planlanıyor. Türkiye Emekliler Derneği ise bu miktarın 10 bin TL olması gerektiğini savunuyor. Eğer bu ikramiye kararı alınırsa, düzenleme Ekim ayında Meclis’e sunulacak.
Bu hükümet varken hele Tayyip Erdoğan varken Emeklilerin durumlarının düzelmesi imkansız. Tayyip Erdoğan EMEKLİ ye zaten düşman elinden gelse onları yok hükmünde sayacak sebebi herkesin gördüğü gibi sefalet ücretine gıkı çıkmıyor herkes eleştirip acırken Emekliye o çok rahat, bahaneler üretip duruyor.
100. yılın şerefine 100 bin TL versinler akp nin şanina yakışsın demi
Emekliler bir şey beklemiyor artık, reisin canı sagolsun.
Kardeşim ben sadaka istemiyorum, maaşıma zam istiyorum, ikramiye de nereden çıktı, adam gibi gecinebilmek için, ben 27 yıl adam gibi devletime hizmet ettim, şimdi de devletim adam gibi yaşamam için gereğini yapsın.
Cumhuriyet 100 yılında Emekliye çeyrek altın değil tüm altın yakışır bir sporcu bir yarışmada 100 altın veriliyor 30 yıl çalışıp hizmet eden bir emekli 100 yılda bir verilen bir ikramiye hakkıdır çok görmeyin
Bos muhabbet. Yapacak olan bunu ekim ayina birakmaz. Vekil emeklileri nasil aldi. Ekimi bekledilermi.
ALMADAN İNANMAM ÖLME EŞEĞİM ÖLME
EKİMDE YENİ YILA DİYORLAR ZATEN 1 OCAK İHTİBARİYLE
&15 SÖZLEŞME VERILEN ZAM ARTI 2023 DE VERİLMEYEN EFLASYON FARKI İLE BİRLİKTE VRİLECEK BUNUN DIŞINDA HİÇ UMUDUM YOK MEMUR EMEKLİSİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA ASKARİ ÜCRETİN ÇOK ALTINDA MAAŞ ALIYOR EN DÜŞÜK MEMUR İLE EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ ARASINDA FARK 12.000 TL OLDU 2.DERECENİN 3.ÜNCÜ KADEMESİNDEN EMEKLİ MEMUR MAAŞI 9.750 AGİ İLE BİRLİKTE 10.350 TL EMEKLİ MEMUR AÇ AÇ AÇ YENİ BEKLİYORLAR MECLİS AÇILDIĞINDA ARA ZA
Utanç duyulur ancak, ne bu böyle biz Emektarlara sadaka mı bahşediliyor…Kendi ceplerinden mı verirler… Kendilerine var…Bize gelince sefalet ücreti, TÜİK matematiği…Bilimsel tüm literatürden uzak, belli olmayan formüller le. Özetle milli gelirden payımıza düşen hakkımızı istiyoruz…Sosyal devlet anlayışına uygun ca…Hak haktır devredilemez…Verilmez ise de bunun adı despotça gasptır…İtibardan kısma olmaz ise esas itibar bu değil midir?…Emekliler aç sefil sizler ise vezir olur mu..
Emekliyi acliğa mahkum ettiniz gözünüz doymadı bir ev kirasını karşılamayan emekli maaşını reva görüyorsunuz hepinizi allaha havale ediyorum
Ne emeklilermis ya aylardir bir kaba koyamadilar.kendikerine gelince 5 dk.da hallediyorlar.secime az kaldı bizde bur kaç yıl düşünürüz
Seyyanen artış tamamen saçma bir artış birine yüzde yüz gelirken birine yüzde on geliyor bu şekilde yüksek prim yatiranlar enayi yerine konuyor.